Eerste schoonmaakbedrijf met CO2 Prestatieladder niveau 5

Breedweer is als eerste schoonmaakbedrijf in het bezit van CO2 Prestatieladder 5. Daarmee laat het bedrijf zien dat het de CO2-uitstoot zeer serieus neemt. De Prestatieladder 5 geldt ook voor De Ster Bedrijfsdiensten uit Hengelo dat onderdeel is van Breedweer. Bedrijfsleider Betina Spel: “Met dit certificaat tonen wij als eerste schoonmaakbedrijf in regio Oost aan dat het ons serieus is met onze visie voor Mens , Aarde en geluk.”

Wat is de CO2 Prestatieladder?

De CO2 Prestatieladder is hét duurzaamheidsinstrument van Nederland dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO2 en kosten. Binnen de bedrijfsvoering, in projecten én in de keten. De ladder wordt gebruikt als CO2-managementsysteem en als aanbestedingsinstrument. De CO2 Prestatieladder bestaat uit 5 niveaus. Tot en met niveau 3 gaat een organisatie aan de slag met de uitstoot van de eigen organisatie (en alle projecten). Vanaf niveau 4 en 5 wordt er ook werk gemaakt van de CO2-uitstoot in de keten en sector.

CO2-reductie in de hele keten

Verduurzamen is een must en tevens een absolute uitdaging. Betina geeft aan dat ze daarbij graag een stapje verder gaan dan alle andere schoonmaakbedrijven. “”Wij gaan niet alleen voor reductie in onze eigen uitstoot (scope 1 en 3), maar voor reductie in de hele keten (scope 3).”

Kennis delen

Breedweer en De Ster vervullen graag samen de voortrekkersrol door kennis te delen om andere bedrijven aan te zetten hun CO2-uitstoot inzichtelijk te maken en maximaal te reduceren. “Kies voor De Ster Bedrijfsdiensten als partner en kom samen met ons in actie voor een duurzame samenleving. Zo maken we samen de wereld een stukje mooier.”

Hans de Jong van Dutch Carbon Constultants: “Het behalen van niveau 5 is niet makkelijk en vereist toewijding en inzet van de organisatie als geheel. Ik ben blij dat het is gelukt, en trots dat ik er als adviseur aan heb kunnen bijdragen!”

Wil je meer weten over het CO2-beleid van Breedweer en De Ster? Check dan CO2-beleid.

Op de foto poseren directieleden Cindy Broersen en Henk van Eijk van Breedweer trots met de behaalde CO2 Prestatieladder.

Vergelijkbare berichten