Al 27 jaar een ster

Al 27 jaar is Belinda Pepplinkhuizen een van de sterren van De Ster Bedrijfsdiensten. De wekker van Belinda gaat dagelijks om 04.00 uur. “Dan start ik rustig op en ga ik een uur later de deur uit voor de dagelijkse schoonmaak van een kantoor,” aldus Belinda. Wat drijft deze vroege vogel en hoe is het om al zo lang bij hetzelfde bedrijf te werken?

Belinda komt bij De Ster terecht via de moeder van de vorige eigenaar. “Ik begon met de schoonmaak van een aantal gymzalen en toen ik aangaf dat ik meer wilde werken, zat ik al snel op een werkweek van 38 uur. Eigenlijk wilde ik altijd in de zorg werken, maar tijdens mijn opleiding kwam ik erachter dat het beeld dat ik van de sector had, niet overeenkwam met de werkelijkheid. Toen mijn man al op 30-jarige leeftijd volledig werd afgekeurd, koos ik ervoor om in de schoonmaak te stappen. En daar ben ik altijd gebleven.”

Cursus

“Het mooie van zo lang bij De Ster werken, is dat ik het bedrijf hebt zien groeien. Waar het altijd een klein familiebedrijf was, is er met de komst van Betina veel veranderd in positieve zin.” Belinda vertelt dat de sfeer nog steeds hetzelfde is, maar dat alles nu veel professioneler wordt aangepakt. Bij de vorige eigenaar hoefde ze bijvoorbeeld nooit opleidingen te volgen. Toen Betina kwam, moest ze na 25 jaar haar eerste cursus in de schoonmaak volgen. “Trots kan ik zeggen, dat ik ondanks dat ik altijd erg onzeker ben over mezelf, wel een van de hoogste cijfers had.”

Voldoende stappen

Als ik Belinda vraag of zo lang fulltime in de schoonmaak werken, niet ontzettend zwaar is, antwoordt ze ontkennend. “Natuurlijk is het zwaar voor je, zeker als je ouder wordt. Maar het heeft ook veel voordelen. Zo hoef ik niet na te denken of ik wel genoeg stappen zet, mijn stappenteller draait overuren. Een ander voordeel is dat ik tussen de verschillende pandjes door, af en toe wat vrije tijd heb. Ik ben dol op lezen en de tijd die ik bijvoorbeeld op dinsdag en donderdag heb na de schoonmaak van het ene en het andere kantoor, breng ik graag lezend door. Inmiddels ben ik wel overgestapt van 38 naar 34 uur, zodat ik niet elke avond laat thuis ben.”

Geluksmomentjes

Na een dag schoonmaken, vindt Belinda het heerlijk om tijd door te brengen met haar man. “En met mijn kleindochter, want wij dragen de zorg voor haar. Mijn drie kinderen zijn al uit huis, maar eigenlijk hebben we nu een vierde kind. Doordat mijn man aan huis gebonden is, is er altijd iemand bij mijn kleindochter. Dat gold overigens ook toen de kinderen klein waren. Ik hoefde nooit oppas te regelen, want mijn man was altijd thuis. Mijn geluksmomentjes? Als ik in de zomer kan zwemmen in het Rutbeek, in de tuin kan zitten met een mooi boek of wat leuks kan doen met mijn man en kleindochter. Het bevalt me prima zo, ik heb niet meer nodig om gelukkig te zijn.”

Vergelijkbare berichten